Mijn eindexamen

Nieuws

N-termen flexibele en digitale examens vmbo basis en kader bekend

Op 15 juni om 8 uur is de normering voor de flexibele en digitale centrale examens voor vmbo basis en kader gepubliceerd. Je kunt op Examenblad.nl zien welk cijfer je krijgt voor een bepaalde puntenscore. Als je geslaagd bent: gefeliciteerd! Doe je nog een herexamen? Succes!

Weten wanneer je geslaagd bent? Bekijk de exameneisen

Wil je weten wanneer je geslaagd bent voor het eindexamen in 2022? Bekijk de exameneisen van 2022: als je aan elke exameneis voldoet, ben je geslaagd voor het eindexamen. Je vindt de exameneisen voor jouw schoolsoort in de folders hieronder. Die geven ook informatie over de extra maatregelen die er dit jaar zijn om je te helpen.

Exameneisen vmbo leerwerktraject

Exameneisen vmbo basis

Exameneisen vmbo kader

Exameneisen vmbo gemengde leerweg

Exameneisen vmbo theoretische leerweg

Exameneisen havo

Exameneisen vwo

De examenfolders zijn samengesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het LAKS.

De digitale centrale examens in het vmbo bb en kb zijn begonnen!

Op maandag 4 april beginnen de leerlingen in het vmbo bb en kb met de flexibele en digitale centrale examens voor de algemene vakken, zoals aardrijkskunde, biologie en Nederlands. Leerlingen kunnen hun examens, en eventueel herkansingen, maken tot en met vrijdag 22 juli. Scholen plannen deze flexibele en digitale examens zelf in, dus niet alle leerlingen doen het examen op hetzelfde moment. Leerlingen maken hun digitale examens wanneer zij daar klaar voor zijn.

Verschillende data voor de uitslag

Leerlingen die hun examens op papier maken, doen dat allemaal op hetzelfde moment. Zij krijgen hun uitslag een week eerder dan leerlingen die digitaal examens maken. Hoe dat zit, leggen we uit in deze animatie.

Ben je vmbo-leerling (bb of kb) en doe je in de komende maanden examen? Onze collegevoorzitter Pieter Hendrikse wenst je veel succes daarbij:

‘De eindexamens 2022 zijn nu écht begonnen… Je schooltijd in het vmbo nadert z’n voltooiing. De afronding begint nu écht. De eindexamens gaan immers van start. Het ‘paspoort’ naar een volgende studiefase ligt bijna klaar. Flexibel én digitaal: in die omgeving ga je nog één keer je beste beentje voorzetten. Laat zien wat je kent en kunt. Het is jullie allemaal van harte gegund om hele mooie resultaten te behalen. Heel, heel erg veel succes de komende tijd.’

Meer weten over digitale centrale examens?

Examenblad - Flexibele en digitale centrale examens bb en kb

Examenwebsites

Neem een kijkje op de verschillende examenwebsites die je kunnen helpen met de voorbereiding op je eindexamens:

Het College voor Toetsen en Examens, Kennisnet, Cito en het LAKS wensen je veel succes bij het voorbereiden!

Maatregelen coronavirus en centrale examens vo 2022

Beste eindexamenleerling,

Op 17 december 2021 heeft voormalig minister Slob aanvullende maatregelen voor het examenjaar 2022 bekend gemaakt. Op 24 januari 2022 en 16 februari 2022 heeft minister Wiersma nog aanvullende maatregelen bekend gemaakt. Deze maatregelen zijn erop gericht om jou meer tijd en flexibiliteit rond het eindexamen te bieden zodat je meer ruimte krijgt om je goed voor te bereiden op het eindexamen.

Lees hier meer over op Rijksoverheid.nl en in het nieuwsbericht op onze eigen website Examenblad.nl: Coronamaatregelen voor de eindexamens 2022 bekendgemaakt.

De inhoud van mijneindexamen.nl is nu aangepast met alle aanvullende maatregelen.

De medewerkers van het College voor Toetsen en Examens

Nieuw sinds dit jaar

Vanaf dit jaar kan je je persoonlijke examenrooster ook opslaan in je Google- of Outlook-agenda. Gebruik hiervoor de knop ‘Zet in mijn agenda’. Print je het examenrooster liever uit dan kan dat sinds dit jaar ook. Gebruik hiervoor de knop ‘Opslaan en printen’.

Mijneindexamen: alle informatie voor de centrale examens van 2022

Op mijneindexamen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de centrale examens zoals oefenexamens, tips, je rooster en algemene info en regels voor het centraal examen 2022.

Mijneindexamen.nl is een webapp. Dit betekent dat het een website is die zich gedraagt als app. Je kunt de website openen in je browser. Als je op een mobiel apparaat de website bezoekt dan kan je deze vastzetten aan je beginscherm. Een app-icoontje verschijnt op je scherm waardoor je de site makkelijk kunt terugvinden.