Mijn eindexamen

havo

CvTE draait mee bij LAKS examenklachtenlijn

‘Goedemiddag, dit is de LAKS-examenklachtenlijn, waarmee kan ik je helpen?’ Dit zinnetje hebben acht medewerkers van het College voor Toetsen en Examens (CvTE) de afgelopen dagen meerdere malen uitgesproken. Zij namen op het kantoor van het LAKS in Utrecht de telefoon van de examenklachtenlijn aan. Er kwamen verschillende klachten voorbij: van geluidsoverlast tot onduidelijkheid in de opgaven.

Naast onze directeur Marc Spierings en collegevoorzitter John van der Vegt belden ook communicatieadviseurs en clustermanagers primair onderwijs (po), middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en voortgezet onderwijs (vo) met leerlingen die een klacht hadden.

De klachten die bij onze collega’s binnenkwamen maken deel uit van het recordaantal klachten die dit jaar bij het LAKS binnen lijken te komen. Het is goed om te horen waar je als leerling kritisch over bent of een klacht over hebt. Daarom hebben we in de examenperiode altijd nauw contact met het LAKS. Het is wel goed om te weten dat we alleen kijken naar de inhoud van de klachten en niet naar de hoeveelheid.

Heb je zelf een klacht? Ga dan naar examenklacht.nl.

Meer nieuws
Bekijk mijn rooster